Kuriosa

"Vi körde Obamas gods!"

Berglund Transport i Norrtälje genomförde ett uppdrag som personalen sent kommer att glömma. Under två veckors tid tog man hand om allt gods från Vita Huset under USA:s president Barack Obamas statsbesök i Stockholm.
– Vi fick inte lasta bilarna själva, säger Bengt Chramer, administrativ chef, till Svensk Åkeritidning.

Berglund Transport har tidigare kört transporter för såväl rockstjärnor som politiker. Men Obamas besök var deras största uppdrag hittills – likaså var det det största statsbesöket i Sveriges historia.

– Vi fick uppdraget genom Rapido Klara Transporter, som fick förfrågan om uppdraget men som inte hade fordonskapaciteten, säger Bengt Chramer, administrativ chef på Berglund Transporter, till Svensk Åkeritidning.

Statsbesöket varade i två dagar, fjärde till femte september, men Berglund Transporter var sysselsatta i nära två veckor med sammanlagt sju lastbilar. Godset kom från Vita Huset, men också från Secret Service och från det stora antalet journalister som också följde med under besöket.

– Vi började köra redan den 25 augusti 2010 och höll på till den sjunde september, säger Bengt Chramer.

Säkerhetspådraget var förstås stort. Åkeriet fick tre veckor i förväg meddela vilka chaufförer som skulle köra. Säkerhetstjänsten Secret Service fanns på plats i bilarna och en del av transporterna gjordes med poliseskort.

– Chaufförerna fick heller inte lasta på engen hand, utan det fick den egna personalen ta hand om, säger Bengt Chramer.

Uppdraget är en mycket god referens för åkeriet och innebar en hel del utrymme i media.

– Chaufförerna fick ta emot certifikat från Vita Huset där de tackades för ett väl utfört arbete. Det är inte alla som har fått ta emot något sånt, säger Bengt Chramer.

#

Artikel hämtad från Svensk Åkeritidning


Staffan Berglund Transport AB

Telefon: 08-605 36 81

Besöksadress: Baldersgatan 31, Norrtälje, Postadress: Box 130, 761 22 Norrtälje